Tietosuojakäytäntö

Scantank OÜ on sitoutunut suojelemaan asiakkaidensa yksityisyyttä. Yrityksen toiminta internetissä vastaa kaikkia asiaankuuluvia toimia ja vastaavaa EU:n sekä Viron tasavallan lainsäädäntöä.

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY

Scantank.ee-verkkokaupan henkilötietojen vastaava käsittelijä on Scantank OÜ (rekisteritunnus 14775808), joka sijaitsee osoitteessa Harjumaa, Tallinna, Türi tn 6/3, 11313, puhelinnumero +372 58362871 ja sähköpostiosoite info@scantank.ee. Scantank OÜ on henkilötietojen vastaava käsittelijä. Scantank OÜ välittää maksujen suorittamiseen tarvittavia henkilötietoja valtuutetulle käsittelijälle Maksekeskus AS.

MITÄ HENKILÖTIETOJA KÄSITTELEMME

Scantank.ee-verkkosivu käsittelee seuraavia henkilötietoja:

  • nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite;
  • tuotteiden toimitusosoite;
  • tilinumero;
  • tuotteiden ja palvelujen hinta sekä maksuihin liittyvät tiedot;
  • asiakastuen tiedot.

MIHIN TARKOITUKSEEN HENKILÖTIETOJA KÄSITELLÄÄN

Scantank OÜ on henkilötietojen vastaava käsittelijä. Henkilötietoja käytetään asiakkaan tilausten hallintaan ja tuotteiden toimittamiseen. Ostohistorian tietoja (ostotapahtuman päivämäärä, tuote, määrä, asiakkaan tiedot) käytetään ostettujen tuotteiden ja palveluiden kartoittamiseen ja asiakasmieltymysten analysointiin. Tilinumeroa käytetään maksujen palauttamiseen asiakkaalle. Henkilötietoja, kuten sähköpostiosoite, puhelinnumero ja asiakkaan nimi, käsitellään tuotteisiin ja palveluiden tarjoamiseen liittyvien kysymysten ratkaisemiseen (asiakaspalvelu). Verkkokaupan käyttäjän IP-osoitetta tai muita verkkotunnistetietoja käsitellään verkkokaupan tarjoamien tietoyhteiskuntapalveluiden tarjoamiseen sekä sivuston käyttötilastojen laatimiseen.

OIKEUDELLINEN PERUSTA

Henkilötietoja käsitellään asiakkaan kanssa solmitun sopimuksen täyttämiseksi. Henkilötietoja käsitellään laillisten velvollisuuksien (esim. kirjanpito ja kuluttajariitojen ratkaiseminen) täyttämiseksi.

KENELLE HENKILÖTIETOJA VÄLITETÄÄN

Henkilötietoja välitetään verkkokaupan asiakaspalvelulle ostosten ja ostohistorian hallinnoimiseksi sekä asiakkaiden ongelmien ratkaisemiseksi. Henkilötietoja voidaan välittää IT-palveluiden tarjoajille, jos se on verkkokaupan toimivuuden tai tietojen säilyttämisen kannalta tarpeellista.

TURVALLISUUS JA PÄÄSY TIETOIHIN

Henkilötietoja säilytetään Semiway OÜ:n palvelimilla, jotka sijaitsevat Euroopan unionin jäsenmaiden tai Euroopan talousalueeseen kuuluvien valtioiden alueella. Tietoja voidaan välittää sellaisiin valtioihin, joiden henkilösuojaa Euroopan komissio pitää riittävänä, sekä niihin yhdysvaltalaisiin yrityksiin, jotka toimivat Privacy Shield -järjestelyn puitteissa. Henkilötietoihin pääsevät käsiksi verkkokaupan työntekijät, jotka voivat tutustua henkilötietoihin ratkaistakseen verkkokaupan käyttöön liittyviä teknisiä kysymyksiä sekä tarjotakseen asiakastukipalveluita. Verkkokauppa käyttää asianmukaisia fyysisiä, organisatorisia sekä tietoteknisiä turvatoimia suojatakseen henkilötietoja tahattomalta tai laittomalta tuhoamiselta, häviämiseltä, muuttamiselta sekä niiden luvattomalta käytöltä ja julkistamiselta. Henkilötietojen välittäminen verkkokaupan valtuuttamille käsittelijöille (esim. kuljetuspalvelun tarjoaja sekä tietojen säilyttäjä) tapahtuu verkkokaupan ja valtuutettujen käsittelijöiden välisen sopimuksen mukaisesti. Valtuutetut käsittelijät ovat sitoutuneet noudattamaan asianmukaisia suojatoimenpiteitä henkilötietojen käsittelyssä.

HENKILÖTIETOJEN TARKASTELU JA MUUTTAMINEN

Henkilötietoja voi tarkastella ja muuttaa verkkokaupan käyttäjäprofiilissa. Jos ostokset on tehty ilman käyttäjätiliä, henkilötietoja pääsee tarkastelemaan ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

SUOSTUMUKSEN PERUUTTAMINEN

Jos henkilötietojen käsittely tapahtuu asiakkaan suostumuksesta, asiakkaalla on oikeus peruuttaa suostumus ilmoittamalla siitä sähköpostitse asiakaspalveluun.

SÄILYTTÄMINEN

Jos verkkokaupan asiakastili suljetaan, myös henkilötiedot poistetaan, paitsi silloin, jos tiedot on säilytettävä kirjanpitoa tai kuluttajariitojen ratkaisemista varten. Jos verkkokaupasta on ostettu tuotteita ilman asiakastiliä, ostohistoria säilytetään kolme vuotta. Maksuihin ja kuluttajariitoihin liittyvissä kiistoissa henkilötiedot säilytetään vaatimuksen täyttämiseen tai voimassaoloajan umpeutumiseen asti. Kirjanpitoon tarvittavia henkilötietoja säilytetään seitsemän vuotta.

POISTAMINEN

Henkilötietojen poistamiseksi tulee ottaa sähköpostitse yhteyttä asiakaspalveluun. Poistamishakemukseen vastataan kuukauden kuluessa ja tarkennetaan tietojen poistamisjakso.

SIIRTÄMINEN

Sähköpostitse esitettyihin henkilötietojen siirtopyyntöihin vastataan kuukauden kuluessa. Asiakaspalvelu varmistaa henkilöllisyyden ja ilmoittaa siirrettävistä henkilötiedoista.

KIISTOJEN RATKAISEMINEN

Henkilötietojen käsittelyyn liittyvät erimielisyydet ratkaistaan asiakaspalvelun välityksellä sähköpostitse info@scantank.ee. Tietosuojaa valvova viranomainen Virossa on Eesti Andmekaitse Inspektsioon (info@aki.ee).